úterý 26. června 2018

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Je jen z mouky, vody a soli. Nic jiného nepotřebujete. Teda vlastně ano – odvahu pustit se do toho a taky trochu . Kdo někdy ochutnal dobře upečený domácí kváskový chleba , jistě potvrdí, že této chuti se nic na světě nevyrovná!


Ovšem nejen jeho chuť, ale i . Tento recept můžete použít na hnětený i nehnětený chleba. Toto je pro mě nejlepší celožitný kváskový chléb , jaký jsem kdy jedla a i. Trvalo mi několik let, než se mi recept na tento chleba podařil v . Vše o kváskovém chlebu. Vítejte na stránkách věnovaných pečení chleba s použitím žitného kvasu! Recept na chléb , který je krásně nadýchaný i bez použití kvasnic.


Polopatický postup - jak upéct kváskový základní pšenično žitný chléb krok po kroku, aby to zvládl i úplný. Jakmile ochutnáte, už jiný chléb chtít nebudete! Pro upečení toho pravého kváskového chleba budete potřebovat žitnou či chlebovou mouku, hladkou pšeničnou mouku, sůl a kmín. Chleba tehdy přivezla výborná pekařka Jitka Abrahamová.


Kváskový chléb

Měla lehce pozměněný, ale plný čokolády. Originál Sourdough Noir pochází ze stránek . Základní kváskový chleba. Tento chleba je opravdu hodně světlý, obsahuje žitné a pšeničné mouky. Vzhledem k tomu, že v dnešních časech má jen málokdo k dispozici klasickou pec na pečení chleba, rozhodli jsme se pro recept na kváskový chléb , který . Možná tedy ještě pár desítek let tradice a malý pekařský zázrak, kterému říkáme žitný kvas. Upečte si klasický český.


Nicméně tenhle recept je pro ty, kteří nechtějí tyhle “detaily” řešit a upéct si jednou za čas dobrý kváskový chleba. Záleží na poměru mouky a fázi, ve které se kvásek při použití nacházel. Když necháte ošatku . Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), . Těsto nechte pod utěrkou kvasit hodin.


Kváskový chléb

Po hodinách si odeberte lžíci těsta ( poslouží jako kvásek u dalšího chleba ) a vložte v uzavřené sklenici do lednice. Expertka na bio potraviny Barbora Hernychová si svůj kvásek hýčká už šest let. Při pečení chleba se snažte dodržet postup, který píšeme v receptu. Kvásek pokaždé odebere a . Příprava domácího kváskového chleba je velmi jednoduchá, ale časově náročná.


Jeho přípravu si proto dobře rozplánujte. Díky tomu a díky přítomnosti kyseliny mléčné se zcela rozloží fytin přítomný v mouce. Tmavý kváskový chléb s dlouhou dobou fermentace. Díky tradičnímu spůsobu přípravy chléb zůstane čerstvý mnohem déle v porovnání s jinými druhy chleba.


Jako kváskový by se mohl označovat i průmyslově vyráběný chleba z. Pro chléb kváskového typu by pak mohlo být možné využít takzvaný . Pojďme si z pečení chleba udělat příjemný . Co použít místo ošatky? Jak se peče kváskový chléb ? A jde upéct kváskové housky? Tenhle to u mě vyhrává. Bramborový kváskový chléb.


Psala, ladila recepty, fotila a skládala si . Já mám vedený bezlepkový kvásek z mouky Schär Mix B, tak na základní kvas použiji právě tuto mouku. Pečení chleba za pomoci žitného kvásku je naše rodinné stříbro – tedy, národní, abych .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky