pondělí 13. února 2017

Police na trny

Jak sušit jablka doma: příprava a sušení v troubě , mikrovlnná trouba , na ulici. Chuť těchto jablek však bude méně výrazná a kvalita sušeného ovoce je nižší. Použijeme-li sušičku na ovoce , pokládáme plátky na rošty v patrech nad sebou. Takové sušení ale trvá hodně dlouho.


Další variantou je sušení na roštech v troubě.

Ovoce začínáme sušit zhruba na °C. Užijte si zimní grilování. Bez speciálního vybavení lze sušit ovoce v troubě , na roštech nebo na plechách.


Troubu při sušení necháme mírně pootevřenou, aby mohla pára unikat ven. V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu z účinných metod . V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při 50 . Nejsnazší je sušení pomocí roštů v troubě.

Začínáme vždycky sušit při nízké teplotě, tj. Sušit můžeme téměř všechny typy ovoce i zeleniny. Při sušení se ovoce zbavuje veškeré vody, tedy v plodu zůstává jen výživná sušina.


Možnosti sušení : Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). Předně - sušení ovoce konzervuje a významně prodlužuje jeho trvanlivost. Stačí soupravu postavit na plech a pohodlně ji přemístíte do trouby. Další možností sušení je trouba , ideálně taková, u které se snadno reguluje teplota (plynová to určitě není a mikrovlnná už vůbec ne!). A já vám ukážu, jak na to.


Křížaly nejsou pouze usušená jablka, . U plynové trouby nechte otevřená dvířka, aby mohla unikat vlhkost. Sušit začněte zhruba na °C. Sušení ovoce pak může být hračka.


Až se ovoce trochu scvrkne, zvyšte teplotu na °C. Při sušení nechte pootevřená dvířka trouby (strčte do nich třeba vařečku), aby. Jablka pro výrobu müsli ( sušení v troubě ).

No, zprvu jsem se pokoušel dopočítat, kolikrát vám ovoce projde rukama, ale vzdal jsem to :-) Postup je dost . Samozřejmě i kvalita potravin sušených v sušičce potravin je mnohonásobně vyšší, než je tomu u potravin sušených v troubě. Mikrovlnné trouby – pozor, nejsou . Hrušky křížaly předpečte před sušením v troubě , budou tak chutnější. Jablka, meruňky, hrušky, mirabelky a broskve v důsledku sušení mírně změní své . Zbytek už nechte na vaší troubě. Zde je postup na sušení švestek v troubě. Rozehřejte troubu na 160°C.


Připravte si plátky ovoce , které vyskládejte přímo na rošty trouby. Nastavte troubu na °C a lehce pootevřete dvířka trouby. Pokud ho nemáte, nevadí.


Z ovoce se dají připravit také sušené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky