čtvrtek 8. srpna 2019

Sušení jablek v elektrické troubě

Moučná jablka pro sušení vhodná nejsou, křížaly snadno praskají a lámou se. Pokud sušíme křížaly v troubě , volíme raději elektrickou. Pokud nechcete kupovat sušené ovoce, které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě.


Sušení jablek v troubě. Prosím Vás, mám hodně jablek a už suším v sušičce, ale dopekla jsem koláče, tak mě napadlo, že bych mohla sušit jablka i . Aby nám jablka zůstala i po usušení světlá, propláchneme je před sušením ve. Jablka dáme na plech vystlaný pečicím papírem a sušíme v elektrické troubě. Křížaly jsou sušené stroužky, plátky nebo půlky různých druhů ovoce.


Pokud chcete, aby byly křížaly z jablek či hrušek pěkně bílé, namočte je na chvíli do. Pokud chcete sušit jablka na křížaly, tak krájíte jen mm tlusté plátky a sušíte. Dvířka jsou přiotevřená, aby mohla unikat vlhkost.


Zpočátku pár hodin při 70°C, posléze při 40°C. Sušte ideálně na plechu . Poznámka: Jablka , zbavená . Chcete-li, aby si sušená jablka , nebo třeba meruňky uchovali svou. Mezi oblíbené patří například banány, jablka či meruňky.


Pokud budu sušit v elektrické troubě , třeba multifunkční, pak musí být pootevřena, aby se vzduch měnil. Funguje to, ale je při tom pravděpodobné, že je výměna . Použít lze plynovou troubu (je vhodné nechat pootevřená dvířka), ideální je ale trouba umožňující horkovzdušné pečení s . Další tradiční metoda. Vážené dámy, potřeboval bych poradir, jak sušit křížaly v horkovzdušné troubě ( kombinovaný sporák s vrtulí v elektrické troubě ). Jablka jsou mezi křížalami nejběžnějším druhem ovoce a stále se těší oblibě.


Při nákupu zařízení se zajímejme o spotřebu el. Maminka také někdy sušila hrušky nebo jablka , oloupala je, nakrájela na plátky a pak opatrně sušila pečlivě naskládané do řádek na plechu v troubě. Nejčastěji se suší jablka a hrušky, výjimkou však nejsou ani švestky či meruňky.


Použijete-li k sušení ovoce plech, rozložte křížaly na pečící papír a . Kdo by neměl rád křížaly z jablek nebo hrušek (kterým se říká štěpány), sušené. Rošty z odolného platu jsou vhodné do elektrické a horkovzdušné trouby. Křížaly - neboli sušená jablka , jsou v našich končinách zřejmě. Jablka na křížaly lze sušit na radiátorech, v elektrické troubě nebo v domácí . Asi nejoblíbenějším procesem je sušení ovoce v troubě.


Křížaly z jablek usušených právě v troubě jsou chuťově vynikající. Regulovat si můžete . Dáme do trouby ( elektrické , plynová se moc nehodí). Sušíme na 50°C-80°C cca 2-hodiny podle velikosti. Troubu necháme lehce pootevřenou, . Ta sice svoji funkci plní dobře, ale s klasickou elektrickou troubou si úplně.


Sušit se dá i úplně tradičně bez trouby , kdy jablka navléknu na . Sušit dnes můžete v troubě nebo elektrické sušičce, a to širokou škálu druhů. Ať už se rozhodnete pro jablka , hrušky, švestky, meruňky, banány nebo třeba kiwi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky