pátek 15. prosince 2017

Vařič na cesty

Vařič na cesty

Portské víno - Tawny years old Grahams Port Wine. Komplexní bouquet s mohutnou skladbou vůní. Barva zlatého jantaru prozrazuje.


Mladé portské víno s jemnou ovocnodřevitou chutí v trendu současných receptur. Naopak Tawny v menších dubových sudech o velikosti 550l. Má hlubokou oranžově-hnědou barvu „ tawny “, komplexní bouquet s nádechem ořechů a jemnými tóny medu a fíků.


Na patře bohatá chuť zralého ovoce s velmi . Tawny (angl. žlutohnědé) – vína vyráběná z červených hroznů zrající v . Staré bílé portské zraje ve dřevěných sudech a je více oxidativní, připomíná tawny. Klasické portské víno, vyrobené zmiešaním rôznych zberov. Dozrievaním a priebežnou . Historie výroby portského . The ageing process of . Intenzivní styk vína se dřevem a oxidace zajišťují postupnou . Na základnej úrovni rozlišujeme dva druhy červeného portského vína: štýl Ruby a štýl Tawny. Desetiletý tawny port od Vieira de Sousa je výjimečným portským vínem, který se vyrábí z různých lotů s průměrnou délkou zrání v sudech let.


Vařič na cesty

Porto presidential reserva tawny. Plní se do láhví ještě jako relativně mladé víno, aby se zachoval jeho výrazný charakter. Světlejší rubínová barva . Od základního tawny se liší dolihováním . Vyzkoušet můžete portská vína výrobce Real Companhia Velha jako je Royal Oporto Ruby nebo Royal Oporto Tawny a další. Tawny je celosvětově nejoblíbenějším druhem portského.


Grahams Ročné Tawny Port - „rokov“ naznačuje priemerný vek. Toto dozreté hnedožlté portské je zmesou starších vín, ktoré ponúkajú zložitosť mladších . Přidat Saint Clair Tawny portské víno 750ml. Vína typu tawny zrají nejméně tři až čtyři roky v dubových sudech, kde probíhá. Víno portské Tawny Port Armilar za akční ceny.


Je prodáváno jak mladé bílé portské víno, sloužící jako aperitiv, nebo jako staré bílé portské , zrající v sudech a připomínající tawny. ROYAL OPORTO OVER YEARS AGED TAWNY 75L. Cena s DPH, 26Kč.


Jeho chuť ani výzor sa však už vekom nelepšia a portské štýlu Ruby tak sa nearchivuje. Zato portské štýlu Tawny , keďže dozrieva v drevených sudoch a je tak . Do té druhé patří speciální odrůdy hroznů. Jedná se o velice oblíbenou volbu . Fortifikované víno z Portugalska.


Vařič na cesty

Informácie pre alergikov:. Oblast, Povodí řeky Douro, Quinta S. Luiz, region Tabuaco. Sklepy, Vila Nova de Gaia. Druh vína, červené fortifikované . Niektoré ročníkové portské sa označujú jednoducho Vintage a Tawny typ ako Colheita.


Je to typické portské víno, ve kterém se tóny a barva čerstvého ovoce v důsledku zrání v sudech, pomalu mění na tóny sušených plodů s tmavší cihlovou barvou. Odrůdy: Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca. Výrobce: Coimbra de Mattos.


Obsah alkoholu: 1. Elegegantní styl s chutí a vůní sušeného ovoce se dále vyvíjí v láhvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky