středa 3. července 2019

Sušení ovoce v troubě

Troubu necháme po celou dobu lehce otevřenou, aby se vlhkost z ovoce mohla snadněji vypařit. Většinou sušíme ovoce – hodin. Vše samozřejmě závisí.


Další způsob, kterým můžete sušit ovoce , je za pomoci trouby. Nakrájené ovoce vyskládejte na plech s pečícím papírem. V troubě - jestliže máte troubu s nastavitelnou regulací teploty, .

Sušení ovoce v troubě. Ahojky, já teda nemám zkušenost přímo se sušením ovoce , ale v troubě suším kořenovou zeleninu do polívky. Sušíme v mírně teplé troubě tak, aby nepouštěly šťávu.


Do normální trouby se nám vejdou 2–3 . Plynová trouba není vhodná, protože má tendenci hřát víc, než je k sušení potřeba. Každý druh ovoce a zeleniny vyžaduje k sušení různou . Při sušení se ovoce zbavuje veškeré vody, tedy v plodu zůstává jen výživná sušina. Možnosti sušení : Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět).

Předně - sušení ovoce konzervuje a významně prodlužuje jeho trvanlivost. Stačí soupravu postavit na plech a pohodlně ji přemístíte do trouby. Další možností sušení je trouba , ideálně taková, u které se snadno reguluje teplota (plynová to určitě není a mikrovlnná už vůbec ne!).


Křížaly nejsou pouze usušená jablka, . A já vám ukážu, jak na to. U plynové trouby nechte otevřená dvířka, aby mohla unikat vlhkost. Ovoce nakrájejte na plech . Až se ovoce trochu scvrkne, zvyšte teplotu na °C.


Při sušení nechte pootevřená dvířka trouby (strčte do nich třeba vařečku), aby. Sušit začněte zhruba na °C. Jablka pro výrobu müsli ( sušení v troubě ). No, zprvu jsem se pokoušel dopočítat, kolikrát vám ovoce projde rukama, ale vzdal jsem to :-) Postup je dost . Samozřejmě i kvalita potravin sušených v sušičce potravin je mnohonásobně vyšší, než je tomu u potravin sušených v troubě.


Mikrovlnné trouby – pozor, nejsou . Hrušky křížaly předpečte před sušením v troubě , budou tak chutnější. Jablka, meruňky, hrušky, mirabelky a broskve v důsledku sušení mírně změní své . Zbytek už nechte na vaší troubě. Zde je postup na sušení švestek v troubě.

Rozehřejte troubu na 160°C. Připravte si plátky ovoce , které vyskládejte přímo na rošty trouby. Nastavte troubu na °C a lehce pootevřete dvířka trouby. Z ovoce se dají připravit také sušené. Pokud ho nemáte, nevadí.


Troubu při sušení nepatrně otevřeme, aby mohla pára z ovoce unikat ven. Jak sušit jablka doma: příprava a sušení v troubě , mikrovlnná trouba , na ulici. Chuť těchto jablek však bude méně výrazná a kvalita sušeného ovoce je nižší. Použijeme-li sušičku na ovoce , pokládáme plátky na rošty v patrech nad sebou. Takové sušení ale trvá hodně dlouho.


Další variantou je sušení na roštech v troubě. Užijte si zimní grilování. Bez speciálního vybavení lze sušit ovoce v troubě , na roštech nebo na plechách. V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu z účinných metod . V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při 50 . Nejsnazší je sušení pomocí roštů v troubě.


Začínáme vždycky sušit při nízké teplotě, tj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky