Jablka pro výrobu müsli ( sušení v troubě ). No, zprvu jsem se pokoušel dopočítat, kolikrát vám ovoce projde rukama, ale vzdal jsem to :-) Postup je dost . Samozřejmě i kvalita potravin sušených v sušičce potravin je mnohonásobně vyšší, než je tomu u potravin sušených v troubě. Mikrovlnné trouby – pozor, nejsou . Hrušky křížaly předpečte před sušením v troubě , budou tak chutnější. Jablka, meruňky, hrušky, mirabelky a broskve v důsledku sušení mírně změní své .
Zbytek už nechte na vaší troubě. Zde je postup na sušení švestek v troubě. Sušené švestky z trouby. Připravte si plátky ovoce , které vyskládejte přímo na rošty trouby. Nastavte troubu na °C a lehce pootevřete dvířka trouby.
Pokud ho nemáte, nevadí. Z ovoce se dají připravit také sušené. Troubu při sušení nepatrně otevřeme, aby mohla pára z ovoce unikat ven.
Při sušení se ovoce zbavuje veškeré vody, tedy v plodu zůstává jen výživná sušina. Možnosti sušení : Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). Předně - sušení ovoce konzervuje a významně prodlužuje jeho trvanlivost. Stačí soupravu postavit na plech a pohodlně ji přemístíte do trouby. Další možností sušení je trouba , ideálně taková, u které se snadno reguluje teplota (plynová to určitě není a mikrovlnná už vůbec ne!).
Křížaly nejsou pouze usušená jablka, . A já vám ukážu, jak na to. U plynové trouby nechte otevřená dvířka, aby mohla unikat vlhkost. Ovoce nakrájejte na plech . Až se ovoce trochu scvrkne, zvyšte teplotu na °C. Sušit začněte zhruba na °C. Při sušení nechte pootevřená dvířka trouby (strčte do nich třeba vařečku), aby.
Rozehřejte troubu na 160°C. Jak sušit jablka doma: příprava a sušení v troubě , mikrovlnná trouba , na ulici. Chuť těchto jablek však bude méně výrazná a kvalita sušeného ovoce je nižší. Použijeme-li sušičku na ovoce , pokládáme plátky na rošty v patrech nad sebou.
Takové sušení ale trvá hodně dlouho.
Další variantou je sušení na roštech v troubě. Užijte si zimní grilování. Bez speciálního vybavení lze sušit ovoce v troubě , na roštech nebo na plechách.
V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu z účinných metod . V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při 50 . Nejsnazší je sušení pomocí roštů v troubě. Začínáme vždycky sušit při nízké teplotě, tj. Jedná se prakticky o klasický… Pokračovat ve čtení.
Ideální teplota sušení jak v troubě , tak v sušičce je – 50°C, podle dužnatosti ovoce. Zkušenosti v této oblasti získáte. Proto připravíme troubu anebo koupíme sušičku ovoce a můžeme začít. Před sušením v troubě ovoce očistíme a nakrájíme na rovnoměrné . Souprava pro sušení Della Casa je vynikající pro sušení ovoce , zeleniny, hub, masa a těstovin v pečicí troubě i mimo troubu. Tři samostatné rošty umístěné na . Víte, že parní trouby Electrolux mají ve své nabídce i funkci sušení ? Jednoduše nakrájejte ovoce , houby a jiné.
Využít můžeme i sušičky ovoce či jiné . Kromě masa, hub a bylinek se velké oblibě těší i sušení rajčat v sušičce, ale i sušení ovoce. Přečtěte si, jak při sušení ovoce a zeleniny správně . Domácí sušení je nejlepší s kvalitní sušičkou ovoce. Další možností jsou plechy s potravinami vkládané do pečící trouby , ale i to má své, především časové, .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.