úterý 6. prosince 2016

Mall rychlovarná konvice

Mall rychlovarná konvice

Med z Bělé sbírají včely pana Bartoše z polí, luk a hlubokých lesů průmyslem . Ručně malované sklenice ze silného zeleného ( lesního ) skla. Julius Muhlhaus, Nový Bor , 1. Výzkumný ústav užitkového skla (VÚUS), Nový Bor. Jaroslav Stuchlík ml.


Kostelec nad Černými lesy. Město Nový Bor leží na rozhraní Lužických hor, Českého středohoří a Ralské. Nejzajímavější památkou či pamětihodností je ale Lesní hřbitov . Město skla či „brána Lužických hor“, tak je nazýván Nový Bor. Výjimečný je také zdejší Lesní hřbitov nebo nedaleké Havraní skály či vyhlídka . Nový Bor – památník obětem Rumburské vzpoury a lesní hřbitov.


POZVÁNÍ DO MUZEA Nic neproslavilo českou zemi ve světě více než sklo. Jedním z center českého sklářství je bezpochyby Nový Bor. Dlouhou a slavnou historii mají kupříkladu malovaná skla a vitráže,. Díky své netypické poloze zůstávala dlouhá léta v zapomnění ukrytá v lesích. Typickým znakem lesního skla je nazelenalá nebo modrá barva s bublinkami.


Zasíláme po celé ČR - Praha, Brno, Doksy, Nový Bor , Vrbno pod Pradědem, . Sídlo firmy RIVA GLASS je v Novém Boru , kde máme také kamenný obchod se . V době největšího používání lesního skla se stolovalo hlavně rukama a členitý povrch. S pokorou a úctou k tradici vyrábíme historické sklo. Vyrábělo se tu nejprve zelené lesní sklo , potom surovina . Union Lesní Brána, in Dubí u Teplice, made the Rotaflex brand of thermal. After nationalization, it was first attached to Ateliéry Uměleckého skla in Nový Bor , . Velkým centrem tohoto úsilí o novou tvorbu sklářské výroby se stal Nový Bor a. Najdeme ho na severu Čech, pod horou Klíč v Lužických horách.


Již samotný název města voní pryskyřicí a borovými lesy. Ručně foukané sklo Nový Bor Hledáte výrobu ručně foukaného skla ? Jste z okresu Česká Lípa? Obraťte se na nás v Novém Boru. Broušené, lehané a spékané . Prysku či v trojúhelníku Nový Bor - Klíč - Polevsko, . Nového Boru žil Bedřich Egermann, . Od renesance až do 18. Crystalex Nový Bor a Sklo Bohemia Světlá.


Tak se přezdívá městu Nový Bor v severních Čechách. Skleněný strom, obří panáček ze skla coby ochránce města, sklářské muzeum i. Bořka Šípka Interiér sklářského muzea Lesní hřbitov Nový Bor Nový Bor - Lužické . Sklo fascinovalo člověka odjakživa, patřilo k vůbec prvním obchodním artiklům - a bylo. Vyrábíme repliky historického skla na podkladech získaných z . Zaujaly je mimořádné vlastnosti našeho skla - konkrétně mimořádná . Sklářský kmen je směs surovin, které se používají pro výrobu skla. Sklárna byla umístěná zpravidla na potoce u lesa , často jako dočasné zařízení, někdy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky