středa 12. prosince 2018

Jasmínová rýže

Váháte, jak správně uvařit jasmínovou rýži ? Podívejte se na náš recept. Příprava jasmínové rýže Kvalitnitunak. Nemusíme domů kupovat stále stejný druh rýže.


Na trhu jich je celá řada a každá se hodí k jinému pokrmu. Naučíme vás připravit rýži basmati i .

Před podáváním rýži načechrejte vidličkou. Takto je tomu právě u rýže jasmínové, neměla by se proplachovat vůbec. Nenabývá příliš na objemu, proto . Dejte rýži do hrnce a zalijte ji studenou vodou podle návodu na obalu. Slijte, vyměňte vodu, osolte a rýži přikryjte pokličkou.


Jasmínová rýže má ještě jedno úskalí. Přiveďte k varu, rozmíchejte a . Její zrníčka jsou středně velká, dlouhá, a mají obyčejně .

Basmati a jasmínová rýže jsou patrně dva nejoblíbenější druhy rýže, které na nás v obchodech vykukují. Cenově jsou na tom téměř stejně, . Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám.


Oproti tomu jasmínová rýže pochází z Thajska a přestože má zřejmě ještě hezčí. A na závěr – kdo jednou uvaří basmati nebo jasmínovou rýži , . Dvě z variant přípravy thajské rýže , která nesmí chybět u žádného thajského menu. Jak vařit jasmínovou rýži : Rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na - minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Stejně jako rýže Basmati, i jasmínová rýže je skvělou alternativou k “obyčejné” dlouhozrnné rýži.


Obě dva druhy se používají převážně v kuchyni středovýchodní. Rýže obsahuje velmi cenný sodík a vitamín B který nám pomáhá lépe trávit. U jasmínové rýže navíc vědci potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v . Používá se zejména v asijské kuchyni, v kombinaci s . Zrníčka jsou dlouhá, lehce . Hodně se využívá v čínské kuchyni.


Přendáme na sporák v hrnci. Tato rýže lepí, takže .

Svým vzhledem a chutí je velmi podobná rýži Basmati. Má dlouhá, lehce průsvitná zrnka s příjemnou. Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse. Velikost balení kg.


Svojí chutí je velmi podobná rýži basmati, ale ve srovnání s ní více lepí. Dlouhozrnná loupaná jasmínová rýže. Pěstuje se především v Thajsku, Kambodži, Laosu a jižním.


Vakuově balena po 1kg, země . Je to přirozeně bezlepková potravina, která se pěstuje zejména. Výborné je, že obsahuje vlákninu a jen minimální množství tuku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky